Reisverslag Vakantie september 2013, week 2

Zaterdag 7 september

Na een nacht vol van rugpijn van Marjanne en erg veeel regen, de volgende ochtend een dichte mist en regenwolk over de camping.

Toen het even wat droger werd (mis poes) snel getracht de tent op te zetten en die staat nu – op dit moment 18:18 uur in de volle plensregen, en volgens de verwachting krijgen we vandaag en morgen allebei zo’n 25 mm regen. Maak je ……. maar nat : leuke vakantie. Ik krijg hier onnoemelijk de pest over in.

Het werd ’s middags wel wat droger en zo zijn we even op pad gegaan voor wat boodschappen in Luzy.

Eerst weer even bij de info wat gepraat over de mogelijkheid om spierverslappers te halen bij de dokter. Maar Bettie (de eigenares) had nog wat medicijnen en die mocht Marjanne innemen: spierverslappers. En toen heb ik nog wat manuele therapie gedaan (wat ik me nog wist te herinneren) en zo gaat het voorlopig door. Ook voor Marjanne op dat punt en hele teleurstelling dat de vakantie zo moet lopen. Ik had de vorige dag iemand ontmoet die ik herkende en zij mij ook en vandaag wist ik het: uit de tijd dat ik lesgaf bij het Castellum in Alphen, leuk mens en leuk kontakt.

Terug uit Luzy hebben we een kleine omweg gemaakt via Millay en een afslag genomen naar een mooi oriëntatiepunt. Nou dat was me het weggetje wel – daar komen nog wat foto’s van. Maar wel een fraai punt, onderweg heel wat woninkjes gezien die leeg en er vervallen bij stonden. Zo kun je je voorstellen dat je zoiets koopt en opknapt en er af en toe naar toe gaat en wellicht verhuurt.

Morgen moeten we maar zien iets van een museum of chateau te bezoeken want de weersvoorspelling is abominabel slecht.

Eigenlijk wil ik persoonlijk alleen maar thuis zijn met zulk weer, maar maandag wordt het beter en ik moet niet te snel opgeven.

169613 – 169581 = 32 km

 

Zondag 8 september

Natte dag, af en toe droog, kort wandelingetje gemaakt rond de camping en een autoritje naar de plek waar Vergintorix (De Galliërs, denk aan Asterix en Obelix) de Romeinen heeft verslagen : Mont Beauvray. Er is een museum met archeologische plekken die in een wandeling zijn verwerkt. Maar toen goot het van de regen en de temperatuur was gedaald van 16 graden bij vertrek naar 12 graden in de regen. Die wandeling komt een andere keer.

Nu bij de tent zoeken naar een plek met meer zon en betere weersvoorspelling, ergens van de week gaan we verder.

169673-169613 = 60 km

 

Maandag 9 september

 

Vanmorgen een wandeling onder leiding van de eigenaar van de camping gemaakt. Hij bracht leuke en mooie verhalen vooraf en onderweg. Bijvoorbeeld dat er een stukje route is langs de camping van de route die loopt van diverse startpunten  naar Santiogo de Compostella.

Over een oude groep stenen met energielijnen en persoonlijke ervaringen daarover, zgn leilijnen. Zo’n 2,5 uur gedwaald door de bossen rond de camping omhoog naar de top van de Mont Dône en weer terug naar de camping. Daarna hebben we verschrikkelijk lang in de zon ziten lezen, …. Heerlijk, het was er eindelijk het weer voor. Nu ik dit tik ong 18:00 uur betrekt het weer.

Morgen willen we gaan wandelen bij dat museum op de Mont Beauvray.

 

Dinsdag 10 september

 

De vorige avond hebben we in een regenbui toch maar besloten om de volgende dag naar de zon te rijden: op naar Castalane in de Provence, naar een camping aan de Lac de Castalane.

Die ochtend begonnen we om 8:30 uur met inpakken in de regen en zijn dus met een natte tent om 10:30 uur vertrokken.

Volgens Google reisbeschrijving 6 uur rijden, maar na 555 km kwamen we om 20:50 uur (12 uur onderweg) aan op de camping in het pikkedonker. Wel spannend hoor door het donker over smalle bergweggetjes rijden zonder lijnen op de weg of bordjes.

Uiteraard hebben we onderweg wat stopjes gehad en zelfs in een auberge lekker gegeten.

We konden gelukkig de auto zomaar ergens neer zetten en zo in ons bed schuiven in de achterruimte van de auto. Dat is dan toch wel makkelijk.

170226 – 169673 = 555 km

Onderweg getankt en toen bleek de auto 1 op 8 te rijden, duidelijk minder zuinig dan we op de vlakke wegen van Nederland gewend zijn.

 

Woensdag 11 september

Lekker kunnen uitslapen en als eerste ontbijten met croissantjes die we de avond tevoren nog konden bestellen. En aan een pickniktafel die overal klaar staan voor de gasten.

Toen een plek uitgezocht op een redelijk verlaten camping en op een deel waar nog maar 2 gasten stonden hebben we onze tent en alle rotzooi eindelijk eens goed en vooral droog kunnen neerzetten. Dat gaf een heerlijk rustig gevoel.

Alles lekker in de zon maar wel met een windje dat zoals dat nu eenmaal is in de Provence, een beetje koel. Dus zon”gebakken” aan de ene kant en afgekoeld aan de andere kant.

De camping staat aan een meer, maar daar moesten we wel 30 minuten voor naar benden lopen. En toen ….. prachtig azuurblauw water en we hebben meteen een flink stuk gezwommen, een beetje ver.

Nu 20:00 uur begint het al wat schemerig te worden (vanaf 18:00 uur was de zon al weg en koelde het goed af van 25 naar 15 graden) en het zal niet lang meer duren of het is donker , dat gaat hier sneller dan bij ons thuis.

Nou dit gaan we hopelijk wel volhouden, want de weersvoorspellingen voor dit gebied zijn goed. Zo wordt het nog eens wat.

Behalve dan ’s avonds want vanaf een uur of acht wordt het kouder en kouder, met pyjama aan naar bed en zelfs een extra deken (tussen de 5 en 10 graden).

 

Donderdag 12 september

Vanmorgen staat een rit naar de Verdon op het programma, inclusief boodschappen in een supermarché in Castellane.

Nou dat was me een gekronkel, en op de Verdon zou kunnen worden gekano’ed.

Vergeet het maar de waterstand was veel te laag. Maar de bergen waar steil en hoog. De foto’s laten slechts een gebrekkige indruk zien, maar wel wat een diepte het werd. Koffie gedronken aan de rand van zo’n diepte en de tip gekregen de Route des Crêtes te doen, een mooi rondje van 23 km.

Dat waren we al van plan, gelukkig gingen we er van de goede kant in want op ¾ werd hert één richting verkeer en voor ons de goede kant. De wegen waren daar zo smal en zonder vangrail aan de zijkant. Ik vond het doodeng, Marjanne gelukkig wat minder.

Vanavond een wijnproeverij en wat lokale producten, een leuke afsluiting. Op dit moment weinig zon op de camping en m’n internet verbinding zou het alleen maar doen in het restaurant en dat moet ik nog uitproberen. Dus veel op de website zetten gaat niet.

170319 – 170227 = 92 km

Vrijdag 13 september

Wat een dag : geen ongeluksdag hoor!

Want we hebben de hele dag geluierd voor en bij de tent, bedacht hoe we de auto gaan inrichten als camper (bed inklapbaar zodat we er ook bij regen en ’s avonds in kunnen zitten, kastjes langs de wand voor allerlei spulletjes, etc.). Zeer creatief en bevredigend, leuk werk voor de toekomst.

Verder hebben we het windscherm opgezet, want gek genoeg is dat wel nodig in de late middaguurtjes. En ’s avonds hebben we in het restaurant gegeten met een stel gezellige Belgen aan tafel, leuke gesprekken gehad.

 

positie 16
positie 17