Over Hans (Hendrikus Cornelis) van der Hoog van 21 juli 1947 tot heden

Dan moet ik eigenlijk ook maar een verhaal over mezelf maken : een (kort) verhaal over Hans van der Hoog.

Eigenlijk is dan niet juist - ik heb ontdekt dat ik nog een naamgenoot heb. Hij heet dus ook Hans van der Hoog en we zijn dus ergens familie. Deze Hans woont en leeft in Duitsland, hij heeft notabene hetzelfde gedaan als ik:  ook iets met fysieke training.

Maar ik ben geboren als Hendrikus Cornelis van der Hoog en vernoemd naar mijn opa en naar zijn opa. Mijn vader werd Ewout genoemd en was vernoemd naar de vader van mijn opa, enzovoorts. Gelukkig kreeg ik een officiële roepnaam in mijn geboorteakte : Hans. En dat allemaal op 21 juli 1947 terwijl mijn vader in Nederlands Indië was gelegerd om de oliemaatschappijen een beetje te helpen - zijn oorspronkelijke militaire opdracht werd in Batavia ingetrokken, maar hij mocht niet naar huis. Mijn vader kreeg een telegram toegezonden met de mededeling : "thans geboren, ons kindje" . Toen wist ie nog niet dat ie mij had. De telegrafist had aan mijn naam een  't'   toegevoegd.

Ik weet wel van papa dat ie het ondanks zijn onwetendheid wat het was, goed gevierd heeft. Zal ook wel met veel muziek gepaard zijn gegaan - want eigenlijk deed ie dat steeds meer daar. Er zijn foto's van hem en zijn band  - Swing Fans - die zal ik nog eens gaan scannen.band papa balikpappan

Aanvankelijke heb ik bij mijn grootouders ingewoond aan de Roderijschestraat 63 en in 1952 net na de geboorte van mijn zusje Ineke zijn we verhuisd naar Tuindorp Heijplaat. Het dorp van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij - in een nieuwbouwwoning aan de Streefkerkstraat, bijna alle straten werden vernoemd naar door de RDM gemaakte schepen.

Op Heijplaat de lagere school doorlopen en later vanuit Heijplaat altijd gefietst naar de Middelbare school Charlois Lyceum. En daarna gestudeerd aan de Haagsche Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) en vanaf mijn 15e jaar gefietst naar de roeivereniging aan de andere kant van de stad : RV Nautilus in Hillegersberg. Daar ben ik als het ware "roei"-geboren en heb ik mijn toproei-jaren beleefd en nu ben ik lid van KNR&ZV De Maas, nadat er een verbouwing plaats vond van het gebouw aan de Rotte en ik bij De Maas veel sparringskiffeurs trof waar het heerlijk mee was samen te roeien.

Voordat ik verder met mijn verhaal ga, zet ik hier neer in een overzicht een deel van mijn cv dat ik later veelvuldig moest gebruiken om verplicht te moeten solliciteren.

Nou dat zijn alleen maar een stel droge feiten. Hoe het was, wat ik erbij voelde en vooral wat ik eraan heb gehad staat er niet bij. Dat kan ik hier vertellen.

positie 16
positie 17