Ik zal hier gaan verhalen over de klussen die we in de loop der jaren aan ons huis hebben (laten) verrichten.

oa. (nog geen goede opsomming , dat komt in de loop der tijd wel - van veel klussen heb ik nog wel foto's gemaakt, anders het verhaal over de klus.):

 - in 2009 hebben we nieuwe uilenborden laten zetten, de oude waren zodanig stuk dat het behoorlijk tochtte op zolder. Dat is natuurlijk voor een uil prima maar die waren er niet. Dus heel specifieke "ûlenborden" kenmerkend voor de bewoners: namelijk: roeiers

, met dank aan de Roeiverenigingen Laga, Proteus, Nautilus en De Maas - roeiverenigingen waar ik een hechte band mee heb.


 - een al aangekocht venster in Daan z'n kamer laten zetten;

 - nieuwe kantelramen in onze slaapkamer, later ook in de logeerkamers,


 - zonnepanelen: al voor 2010 speelde het feit dat wij energiezuiniger zouden willen en kunnen wonen. Zo kon je elektriciteit opwekken met zonnepanelen, of een windmolen (helaas nog steeds niet rendabel voor een particulier) en een zonneboiler voor bijvoorbeeld het (voor)verwarmen van het voor het sanitair gebruikte water. Met een hele dure extra en moeilijk verkrijgbare hypotheek hebben we zonnepanelen aangeschaft (2 keer 16 stuks) en kunnen we 15 jaar "genieten" van een subsidie - die natuurlijk in het geheel niet toereikend is. Eenmaal geplaatst hebben we er nu nog steeds erg veel energie van, subsidie krijgen we ook nog een beetje en is de hypotheek erop al een tijdje afbetaald. Goeie investering:


- nieuwe cv (2009 ?)

 - zonneboiler


 - logeerkamer gemaakt - nu vnl. B&B, in 2004 bij het betrekken van ons huis hadden we al meteen iets van dat moet veranderen, bijvoorbeeld de deur naar buiten vertoonde een hele grote kier/ruimte waar makkelijk een poes of hond of iets anders onderdoor kon. De wc en aangrenzende badkamer gewijzigd tot wasmachine ruimte was nodig aan vervanging toe. En we hadden het idee om voor onze toen nog levende ouders (maar ook voor kinderen natuurlijk) een logeerkamer te maken. Ik ben toen maar gaan slopen en op mijn manier getracht de kamer op te knappen. Nu is het een prettige logeermaker en B&B kamer waar veelvuldig van gebruik wordt gemaakt.


 - nieuwe zoldertrap en zolder geheel geïsoleerd: een kleine en smalle vaste wenteltrap laten maken en laten inzetten n plaats van de aloude vlizotrap. De wanden van de zolder zelf geïsoleerd en betimmerd en het dak/de spanten middels een constructie door de plaatselijke aannemer laten verstevigen.


 - de bijkeuken geheel vernieuwd inclusief raam

 - van een bepaalde kamer aan de achterzijde een fysioruimte gemaakt met groter raam, later studeerkamer, nu ...

 - bovenverdieping nieuwe plafonds en isolatie

 - nieuwe terrasdeuren,


 - kippenhok en houthokken


 - bestaande overkapping/garage verhoogd voor camper en weer afgebroken

 - nieuw afdak bij schuur,

 - fruitbomen, moestuin, walnotenbomen, bomen gekapt en bij geplant, 


 - skiffoverkapping gemaakt: aanvankelijk natuurlijk maar in de tuin gelegd en dus in de open lucht. Maar we hadden een werkplaats, daar pasten ze net niet in - wel met een kleine uitbouw in de hal. Uiteindelijk konden we de bootjes in het weiland leggen bij een eigen vlotje aan het water (De Wijde Ee), maar dat was niet echt veilig. Nu liggen we veilig thuis onder een eigen overkapping en brengen we ze met de auto naar de plek waar we instappen.


 - nieuwe keuken met nieuwe vloer en vloerverwarming van voor tot achter,

 - werkplaats voorzien van betonnen vloer


 - niet te vergeten zelf het huis voorzijde geverfd.DSC00197 3b0f1


 - de nieuwe dakgoten, groter en dieper, mooi en strak tegen het huis en gek genoeg zonder de "bekende" beugels. Alle goten uit één stuk:


 - een nieuwe hout-cvkachel gekocht en laten plaatsen, nadat de vorige het had begeven.

 - plafond badkamer

 

positie 16
positie 17