Ik ga hier wat meer vertellen over mijn zoektocht naar "Van der Hoog"jes.

Jaren geleden ben ik gestart omdat ik mijn achternaam wel een beetje vreemd vond. Het woord 'Hoog'  zegt eigenlijk helemaal niet zo veel en wat dat 'van der' dan te betekenen zou hebben??

Wat samenviel was eigenlijk mijn aanvankelijke gebruik van het internet voor met name de roeiuitslagen. Door het roeien kon ik mijn eigen naam steeds makkelijker terugvinden, mn in de uitslagen. In eerste instantie voor de uitslagen van de roeiwedstrijden, maar alras vond en zocht ik naar meer informatie.

Nu heb ik dan ongeveer 520 mensen uit het verleden gevonden die op één of andere wijze familiebanden hebben. Klik hier voor de lijst met namen uit die stamboom. Mijn zoektocht reikt nu tot het  begin met Cornelis Ariens van der Hoog uit 1695. Hopelijk kom ik nog verder. Dat is vooral afhankelijk van het ontsluiten van diverse bronnen (Doop Trouw en Begrafenis registers alsmede notarïele akten).

Uiteindelijk heb ik een aparte website gemaakt voor mijn stamboom, klik hier.

Maar dat zijn vooral de personen die er niet meer zijn. En eigenlijk is het net zo leuk te weten welke "van der Hoogjes" er nog zijn en levend en wel. Globaal genomen kan ik vanaf 1960 niets in de registers vinden, dus ben ik aangewezen op bijvoorbeeld een telefoonboek, facebook, hyves etc. Alleeen kan ik die personen niet direct in een stamboom invoeren want persoonlijke informatie (ouders, jaartallen, grootouders) is uiteraard (meestal) afgeschermd. Dat moet ik dus peroonlijk gaan vragen.

Bijvoorbeeld aan Merillyn Van Der Hoog, Bastiaan Van der Hoog, Lisa Van der Hoog, Jeroen Van der Hoog, Arjan Van der Hoog, Patrick Van der Hoog, Christina(L) Van der hoog, hen heb ik gevonden via Hyves.

Wat het steeds leuker maakt zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen als die er nog zouden zijn. Van een aantal reeds overleden "van der Hoog"en zijn er best wel verhalen te vinden. Enerzijds omdat ze binnen de Nederlanden een markant figuur zijn geweest, anderzijds door het beschikbaar worden van allerlei notariële akten. Daar komt ook vaak een beroep in voor, of bezittingen.

Zie hier het korte verhaal over Pieter van der Hoog.

Een ander soort verhaal te maken uit de feiten uit diverse bronnen gaat over Ewoud van der Hoog, de scheeptimmerman uit Maassluis .

Ik ga proberen om die verhalne via dit menu-onderdeel neer te zetten.

En dan zijn er natuurlijk de verhalen van mensen die dat nog kunnen doen, waaronder ikzelf door deze website. Of het interressant is voor anderen dat zal ik in het midden laten. 

Via de steeds groter wordende gemeenschap van sociale netwerken, wil ik dan graag het familie-netwerk - ook een sociaal netwerk - terug in het leven roepen. Dat kan natuurlijk ook prima via Hyves, Facebook etc. , alleen wil ik het alleen maar in de stamboom verwerken. Wie vandaar uit kontakt wil zoeken met elkaar (alleen voor de "van der Hoogjes"), moet dat zelf weten en even aan mij vragen. Ik wil ook geen forum gaan maken o.i.d, ik probeer mijn stamboom te voltooien met nog levende "Van der Hoog"jes meer niet en wellicht komen daar wat leuke contacten uit voort.

positie 16
positie 17