Ergens in 2020 besloot ik mijn motorrijbewijs te gaan halen.

Dat kwam door een terloopse opmerking van een roeivriend in een periode waarin ik weer eens wat (behoorlijk) neerslachtig was.

"Ga er eens op uit", zei hij. Op de fiets had ik dat al genoeg gedaan mn in de omgeving en met de auto kon ik toen niet weg. "Nou dan pak je toch de motor" !!

 Geen motor en geen motorrijbewijs:  "Nou dan ga je die toch halen" 

En dat heb ik gedaan, bang als een wezel want wie gaat er nu 74 jaar oud aan het motorrijbewijs beginnen en kan ik dat wel. Twee proeflessen gevolgd bij instructeurs en besloten bij een toffe Hagenees geïmporteerd naar Friesland en bij Motorrijles Dirk uit Kollum ben ik begonnen. Hij zag het wel zitten en al gauw via Facebook wisten heel veel mensen het dat hier een 74 jaar oude man z'n motorijbewijs ging halen en dat is gelukt op 14 september 2021 in Heerenveen:

IMG 20210914 WA0001

Ik had voor deze datum al een motor gekocht en wel één met twee voorwielen, een Piaggio MP3. Met zo'n motor mocht ik rijden met mijn rijbewijs BE. Mijn motivatie was om hierop zoveel mogelijk te oefenen en te wennen aan het verkeer, alle aanwijzingen van Dirk in praktijk brengen. En dat is me heel goed bevallen, heb zelfs een aantal motortochtjes meegemaakt en ben een keer op een tv programma geweest toen ik onderweg even gestopt was voor een koffie. Ook dat is door veel mensen en motorrijders gezien zo heb ik gemerkt.

 

 

 

 

 

 

 

positie 16
positie 17