Vrijdag de 17e mei weg, eerste reisdoel is Emden en de roeivereniging aldaar. In de namiddag pas een camping gevonden in Knock, dicht bij de kust van de Dollard.

Een camping van het oubollig type, maar goed voor ons was het de eerste keer dat we op deze manier op vakantie gingen : we hadden een tent bij ons (ook onze skiffjes) en we hadden het geregeld dat we ook in de auto konden slapen. Dat wilden we die eerste nacht doen. Maar dan moesten we wel een bescherming hebben tegen de regen en wind. Dus een zeiltje spannen en later nog één.

Geslapen hebben we prima, de herrie van de camping zeker die van een pinksterfeest was verschrikkelijk en verder was het vooral VEEL TE KOUD.

We hebben geroeid bij de Emder Ruder Klub en daar kennis gemaakt met een heel enthousiaste veteraan. Ik denk dat ik zelfs met hem eens ga 2x'en. Ontzettend hartelijk ontvangen door diverse leden en een prachtig botenhuis en ook prachtig roeiwater. Zondag en maandag hebben we leuke tochtjes gemaakt - niet te lang.

Wat rond gefietst in Emden en in Knock en toen was het plan naar Bremen te gaan, want daar wilde Marjanne haar verjaardag vieren - Die Bremer Stadtmusiekanten ....

Het weer werd minder aangenaam, we waren eigenlijk heel wat vergeten en toen ging ook nog eens ons campinggas uit. Op weg naar Bremen : regen, in Bremen een te dure en natte camping, maar uiteindelijk in Tostedt een natuurcamping gevonden en geslapen nu met de tent "aan" de auto vast: slapen in auto en boekje lezen etc in de tent. Beter beschut tegen wind en regen. Beraadslaging: via internet van de camping kregen we door dat het één en al regen zou zijn, dus hebben we de ouders van Nicole in Hamburg gebeld - Georg zou ook op dezelfde dag jarig zijn - en zijn we door hen hartelijk en gastvrij ontvangen en hebben daar gegeten en geslapen en zijn de volgende dag (woensdag 22 mei) naar HUIS gegaan.

We gaan onze vakantie verder thuis doorbrengen, met uitjes met werken in de tuin in huis etc.

Tot zover de de Noord Duitsland roeitrip die vooral in het teken stond wat we vergeten waren en de kou in de vroege avond. Positief is dat we heerlijk hebben geslapen in de auto.

17/5 16:00 uur - 22/5 14:00 = 1025 km gereden (363 km van Hamburg/Pinneberg)

Dit zijn de enge foto's die we hebben kunnen maken, batterijen op - reservebatterijen deden het ook niet etc.

vakantie één 001vakantie één 002vakantie één 003

positie 16
positie 17